Възстановяване на данъци от Ирландия

Искате ли да знаете колко можете да си върнете? Използвайте данъчния калкулатор

Често задавани въпроси

Мога ли да си върна всички данъци, които са ми удържани в Ирландия?
Ако годишният Ви доход в Ирландия не надвишава необлагаемия минимум, Вие бихте могли да възвърнете пълния размер на удържания данък общ доход. Ако годишният Ви доход надвишава необлагаемия минимум, имате право да възвърнете само надвнесената част от данък общ доход.
Колко време отнема процедурата по данъчно възстановяване?
Процесът обикновено продължава в рамките на 2 до 3 месеца, като това зависи от експедитивността на данъчните власти в Ирландия. Когато получим Вашите документи, ние ще ги обработим, ще подготвим данъчната декларация и ще изпратим всичко необходимо до данъчна администрация във възможно най-кратък срок.
Ką daryti, jeigu neturiu visų reikiamų dokumentų?
Ако не разполагате с документи от Вашия чуждестранен работодател, Вие все още може да започнете процедурата по данъчно възстановяване. Ние ще набавим липсващите документи.
Каква е цената на услугата?
RT Tax няма предварителни и скрити такси, което означава, че не губите нищо, ако кандидатствате за връщане на надвнесени данъци. Комисионата се заплаща, едва когато процесът приключи успешно.

Таксата за обслужване Вие ще платите, когато получите данъците си обратно. Ние таксуваме 16% от връщаната сума, но минималната ни такса е 79 евро.
За връщане на данък от вида Universal Social Charge (USC): 16% от сумата, но не по-малко от 79 евро. Ако се налага търсене на документи P45 и/или P60, има допълнителна такса от 20 евро.
За кои години мога да кандидатствам за връщане на надвнесени данъци?
Надвнесени данъци от Ирландия могат да се връщат за последните четири години, както и за текущата, в случай че сте приключили работа в страната и не възнамерявате да работите в Ирландия до края на данъчната година.

Не може да намерите отговор на въпроса си? Задайте ни го тук:

Може да зададете въпроса си, като просто попълнете полетата по-долу. Ще направим всичко възможно да Ви отговорим най-бързо. Благодаря Ви!

Изпрати