Лесен начин
да си върнете данъците!
Тел.: +359 899 925 992
Имейл: info@vrashtanenadanaci.bg

Необходими документи


За да стартира връщането на данъците, ще са Ви необходими следните документи:

1. Копие на Вашия паспорт или лична карта;
2. Jaaropgave* формуляри или талони от последните чекове** за всяка работа;
3. Вашият BSN/SOFI номер (BSN/SoFi nummer) - номер на социално осигуряване (ако нямате документа, но знаете номера си, просто го попълнете на регистрационния формуляр).

 

Важно: Изисква се удостоверение за доходи (образец) в родната страна (ако кандидатствате за 2015, 2016, 2017 и/или 2018 г.).

 

Може да изтеглите този документ от тук:

2018: български, английски
2017: български, английски
2016: български, английски
2015: български, английски
Инструкции за издаване на удостоверението

 

Удостоверенията трябва да се представят пред НАП. Трябва да принтирате формуляра двустранно в 2 екземпляра (едно копие, попълнено на български и едно копие, попълнено на английски). От Ваша страна се попълват 1 , 2 , 3 и 4-та точка. Пета точка се попълва и заверява с печат от НАП. Един оригинал на английски или на български е достатъчен.

 

В допълнение към удостоверението за доходи е необходимо да подготвите и представите пред НАП удостоверение за местно лице. Може да изтеглите от тук. Трябва да се предостави попълнено удостоверение в 2 екземпляра.

 

Комплектът документи, който трябва да представите в НАП, се състои от Отчет за доходите за 2015/ 2016/ 2017/ 2018 + удостоверение за местно лице. Удостоверението се издава в срок от 7 работни дни.

 

Изключение: Не се изисква удостоверение за доходи в България, ако доходите Ви в родната страна надвишават 10% от Вашия общ доход (в Холандия и България заедно).


ПОЯСНЕНИЕ: Ако Ви липсват Jaaropgave, последен фиш за заплата или документ за издаден BSN/SOFI номер - това не е проблем! Все още може да кандидатсвате за връщане на надвнесени данъци! Ние ще набавим липсващите документи по служебен път!
 

*Jaaropgave е документ, който се издава от работодателя. Той съдържа пълната информация за Вашия доход и данъци. Jaaropgave трябва да бъде издаден след изтичане на годината, но не по-късно от 31 януари.

**Последните фишове за заплата са документи, които съдържат информация за получения доход и платените данъци. Фиш се издава от Вашия работодател всеки път, когато Ви изплаща възнаграждението.

 


Регистрация

Започнете своята процедура за връщане на надплатените от Вас данъци с RT Tax.

Изпрати
Калкулатор
Каква сума мога да си върна?
 
 
Контакти:

RT Tax Bulgaria
Sofia 1000; bul. Patriarh Evtimii 36 B, office 2
Тел.: +359 899 925 992
Имейл: info@vrashtanenadanaci.bg

 
Пакет с документи за връщане
на данъците

Свалете пакета с документи, попълнете необходимите полета, стартирайте Връщането на вашите данъци.

Следващ